Financieel advies

Soms heb je gewoon een blik van buiten nodig om verder te komen. Mede daarom kun je voor financieel advies bij XY Financial Solutions terecht.

Sterk financieel beleid

Iedere sterke onderneming heeft een sterk financieel beleid. Schort het eraan of ontbreekt het volledig? Laat je dan adviseren door onze ervaren financiële adviseurs. Dit kunnen we op veel manieren doen, maar wat we doen, we doen het in ieder geval op een manier die bij jullie situatie past.

We snappen dondersgoed dat het ontzettend belangrijk voor jullie is dat het financieel allemaal klopt en gaan daar zorgvuldig mee om. Jullie hoeven je niet te schamen, en het is niet raar dat jullie expertise van buiten inhuren bij het maken van financieel beleid. Wij doen al jaren niet anders en zijn uitstekend in staat om jullie erbij te begeleiden.

Begrotingen over meerdere jaren

Wij merken al jaren dat het erg prettig is om een samenwerking te starten bij het maken van een meerjarenbegroting. Dat zijn overzichten waarbij je de ontwikkeling van de onderneming uitdrukt in cijfers. Om tot zo’n overzicht te komen, moeten wij écht de diepte ingaan om het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Willen jullie groeien, zo ja hoe hard en waarom? Welke kansen en bedreigingen zien jullie in de markt? Wat maakt jullie onderneming bijzonder? Waar staat de onderneming over 1, 3 of 5 jaar – als alles gaat zoals jullie willen?

Een jaarlijkse omzetgroei met dubbele cijfers is leuk, maar het heeft veel gevolgen voor de organisatie en niet alleen op gebied van geld.

Denk bijvoorbeeld aan het werven en inwerken van nieuwe collega’s, het inkopen en opslaan van meer voorraad, enzovoorts.

Wij begeleiden en adviseren je bij het maken van dergelijke plannen en duiden de financiële implicaties in voor jou begrijpelijke taal.

Maandelijkse evaluatie en feedback

Zodra de grote lijnen zijn uitgezet, kunnen we de controle- en evaluatiemomenten inplannen. Het is namelijk sterk aangeraden om regelmatig even te kijken of je nog op koers ligt. Wij kijken maandelijks (en soms zelfs vaker) over de schouders mee en geven feedback over de voortgang. Als we het nodig achten, trekken we aan de bel en desnoods grijpen we proactief in.

Iedere maand is er een (digitale) vergadering waar de financiële ontwikkelingen op de agenda staan. We kijken naar de voor jullie relevante indicatoren en evalueren of bijsturing of afwijking van de plannen nodig is.

Dit werkt eigenlijk heel prettig voor beide partijen. Wij hebben altijd vinger aan de pols bij jullie situatie, en jullie weten dat je er nooit alleen voor staat.

Handig dashboard en on-the-job coaching

Tussen onze maandelijkse meetings door kun je natuurlijk altijd op de hoogte blijven van de huidige financiële situatie in jullie onderneming. De softwarepakketten waar we mee werken bieden mogelijkheden om heldere dashboards te maken die bijna real-time aangeeft hoe jullie ervoor staan.

Op basis hiervan kunnen jullie direct contact met ons opnemen als er iets is dat om aandacht vraagt. We coachen jullie dan on-the-job. Erg handig voor beide partijen. Omdat we zo nauw met elkaar samenwerken bespaart het jullie frustratie (en kosten) en ons een hoop werk achteraf als we elkaar gewoon betrekken in het dagelijkse proces.

Neem contact met ons op

    Gun jezelf en jouw onderneming vandaag nog meer focus en laat je ontzorgen door XY Financial Solutions. Neem contact met ons op en merk zelf hoe fijn het is om een serieuze en goede financiële sparringpartner te hebben die om jou en je onderneming geeft.

    • Vrijblijvend intakegesprek
    • Binnen 1 werkdag een reactie
    • Volledige ontzorging