SSM Research Center B.V.

Geldstromen uit alle delen in de wereld juist verwerken is echt niet simpel.

SSM Research Center doet dingen nét even anders

SSM Research Center (SSMRC) is een samenwerkingsverband tussen een Nederlandse b.v. en een Zwitserse particuliere universiteit. Nou, in die eerste regel zitten al enkele uitdagingen voor de financiële administratie verpakt. SSMRC incasseert schoolgeld namens de Zwitserse onderwijsinstelling die in Zwitserland is vrijgesteld van btw. Okay, daar zijn de volgende uitdagingen. Het inkomende geld, de omzet, van SSMRC komt uit landen buiten de EU, en dan bedoelen we écht buiten de EU; denk aan Zimbabwe, Filipijnen en Nigeria. De betalers zijn soms particulieren en soms instellingen met een btw-nummer. Ze kopen onderwijsprogramma’s die via digitale platformen worden aangeboden en de docenten worden als freelancer ingehuurd. De ene student betaalt in Amerikaanse dollars, de ander in Euro’s, weer een ander in Nigeriaanse Naira. De onderwijsprogramma’s beslaan meerdere jaren en bijna iedere student betaalt in termijnen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kortweg, een nachtmerrie.

Nou, SSMRC kwam dus bij XY Financial Solutions voor hulp, en dat begrijpen we. Dit is geen standaardsituatie. Na flink puzzelen zijn we eruit gekomen en staat de administratie op de rit, is er een werkend financieel beleid gemaakt aan de hand van ons advies en is de verstandhouding met de Belastingdienst tiptop.

 

Hebben jullie ook zo’n leuk verhaal? Daag ons eens uit, we kunnen niet wachten.

Is jullie verhaal ook zo bijzonder? Vul dan dit formulier in!

    Gun jezelf en jouw onderneming vandaag nog meer focus en laat je ontzorgen door XY Financial Solutions. Neem contact met ons op en merk zelf hoe fijn het is om een serieuze en goede financiële sparringpartner te hebben die om jou en je onderneming geeft.

    • Vrijblijvend intakegesprek
    • Binnen 1 werkdag een reactie
    • Volledige ontzorging